Το Προσωπικό μας

Προσωπικό – Εκπαιδευτικό και επαγγελματικό ιστορικό

Νεκτάριος Γεώργιος Τεφάνης, B.A ( Hons), Cert in Special Education, Grad. Dip in TESOL, M.A in TESOL

Ο κύριος Νεκτάριος Γεώργιος Τεφάνης είναι ο διευθυντής των Κέντρων Αγγλικών Τεφάνης και έχει πάνω από 20 χρόνια διδακτικής εμπειρίας στην διδασκαλία των Αγγλικών ως Ξένης Γλώσσας (EFL) και ως Δεύτερης Γλώσσας (ESL).

Με μητρική γλώσσα τα Αγγλικά, καθώς κατάγεται από γονείς μετανάστες στην Αυστραλία το 1954, και έχοντας ολοκληρώσει όλη την επαγγελματική του εκπαίδευση σε Πανεπιστήμια της Αυστραλίας, ο κύριος Τεφάνης είναι ένθερμος υποστηρικτής της διαρκούς επαγγελματικής εξέλιξης του δασκάλου.

Ο κύριος Τεφάνης αρχικά ολοκλήρωσε το πτυχίο του Bachelor of Arts (Honours) στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (UNSW) στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 1995. Ως μέρος της πτυχιακής του εργασίας , ο κύριος Τεφάνης ολοκλήρωσε μια ακαδημαϊκή εργασία 20,000 λέξεων στα Αγγλικά με θέμα την φιλοσοφία του Immanuel Kant με τίτλο “Η Φύση, η Ελευθερία  και η Τελεολογία της Ιστορίας”

Το 1996, ο κύριος Τεφάνης μετακόμισε στην Ελλάδα για την στρατιωτική του θητεία και υπηρέτησε ως Λοχίας στο Πεζικό.

Από το 1996-1998, ο κύριος Τεφάνης επιχείρησε προ-διδακτορική έρευνα διάρκειας τριών ετών στην Πολιτική Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φιλοσοφίας Κοσμά Ψυχοπαίδη από την οποία όμως αποχώρησε το 1998 για να ασχοληθεί επαγγελματικά με την διδασκαλία των Αγγλικών.

Το 2003, και για διάστημα τριών μηνών, ο κύριος Τεφάνης ολοκλήρωσε την πρακτική διδασκαλία του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας στο Σίδνεϋ (UTS), σε Κολλέγιο (Randwick TAFE) που ήταν στα πλαίσια της απόκτησης του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Graduate Diploma in TESOL) και του Μάστερ (Masters in TESOL) (Διδασκαλία των Αγγλικών σε Ομιλητές άλλων Γλωσσών) το οποίο απέκτησε την επόμενη χρονιά.

Τον Οκτώβριο 2012, ως μέρος του Μάστερ στην Ειδική Αγωγή, ο κύριος Τεφάνης ολοκλήρωσε εντατική εκπαίδευση στα πρωτόκολλα διαχείρισης συμπεριφοράς στην Ειδική Αγωγή για ένα μήνα στο MUSEC (Κέντρο Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Μακουάρι) στο Σίδνεϊ τα οποία έχουν υιοθετηθεί πλήρως από τα Κέντρα Αγγλικών Τεφάνης

Τον Αύγουστο 2015, και για διάστημα δυο εβδομάδων με την σύζυγό του Νεκταρία Ξένου, ο κύριος Τεφάνης μετεκπαιδεύτηκε στην Διδασκαλία των Αγγλικών στο TESOL στο Λονδίνο, στο International House London το οποίο εξειδικεύεται στην επαγγελματική εκπαίδευση των δασκάλων των Αγγλικών σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Νεκταρία ΞένουΤεφάνη, Certificate in TESOL

H κυρία Νεκταρία Ξένου-Τεφάνη είναι υποδιευθύντρια των Κέντρων Αγγλικών Τεφάνης και επικεφαλής δασκάλα με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην διδασκαλία των Αγγλικών στην Ελλάδα.

Οι γονείς της κυρίας Ξένου μετακόμισαν στο Κέιπ-Τάουν της Νοτίου Αφρικής το 1987 όπου ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της σε Αγγλόφωνο σχολείο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, η κυρία Ξένου-Τεφάνη έχει παρακολουθήσει έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και εργαστηρίων στη διδασκαλία των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα.

Μερικά αξιόλογα προγράμματα που έχει παρακολουθήσει η κύρια Ξένου-Τεφάνη ήταν ένα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων στη Δυσλεξία και Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ και η μετεκπαίδευση δυο εβδομάδων στο International House London στο Λονδίνο και στην Μικτή Μάθηση από το Πανεπιστήμιο του Leeds.

Η κυρία Ξένου-Τεφάνη διδάσκει μαθητές όλων των επιπέδων για πάνω από 20 χρόνια.

Τον Απρίλιο 2003, η κυρία Ξένου-Τεφάνη εκπαιδεύτηκε ως εξετάστρια στις Προφορικές εξετάσεις των Αγγλικών για τις εξετάσεις των EDEXCEL / PTE General και το 2004 εκπαιδεύτηκε ως εξετάστρια στις Προφορικές εξετάσεις των Αγγλικών του NOCN.

Η κυρία Ξένου-Τεφάνη είναι εξετάστρια στις εξετάσεις Προφορικών των Edexcel and Nocn  από το 2003.